2017. november 12., vasárnap

The Babysitter


A Netflix – mily pontos időzítés – október közepén, pont a Halloween-i őrület előtt dobta piacra saját bébiszitteres horror-komédiáját, amely az épp egy héttel korábban debütáló Better watch out félszegebb kistesójaként is definiálható.


Az alapszitu valami hasonló, mint Chris Peckover mozijában, csak McG-nek nem sikerült olyan fajsúlyos, pofátlan, bátor sztorit – és filmet – összerántania, mint ausztrál kollégájának, aki mindent egy lapra feltéve – ha nem is hiba nélkül, de – konzekvensen végig vitte saját elmebeteg elképzeléseit a szenteste játszódó ifjúsági pszicho történeten.


A The Babysitter esetében az alkotók nem a horror és a thriller irányába mozdultak, sokkal inkább a vígjátéki elemek érvényesülnek. Itt nem lepődünk meg a nyakról lerobbanó fejeken: a véres jelenetek komikusak és direkt eltúlzottak. És még csak a gonosztól sem félünk, hisz tudjuk, hogy McG különbejáratú „Kevinje” – Judah Lewis – végül úgyis felülkerekedik majd és győz a jó!
Noha jól szórakozunk, az események picit tétnélküliek. A direktor azonban okosan rövidre vágta a filmjét, üresjárat nincs, s a folyton folyvást sorjázó meghökkentő jelenetek feledtetik a logikai hibákat; azaz a főszereplő esetenkénti valószerűtlen reakcióit. Azt pl., hogy Cole miért a setét szutiban húzza meg magát, amikor egyébként – köd előtte, köd utána - lazán kereket is oldhatna?  


Judah Lewis egyébiránt kiváló „frontember” – „frontsrác” -, vannak egészen nagy pillanatai. Samara Weaving is hozza a kötelezőt, az egyik legátütőbb alakítást azonban Robbie Amell-nek köszönhetjük, aki Christian Bale Amerikai pszicho-béli Patrick Bateman-jét idézve sokkolja főhősünket. No, az ő karakterében azért vastagon ott a horror és az őrület!
Andrew Bachelor feszt pofázó ghetto feka figurája ellenben túljátszott… Kár, hogy McG nem mert bátrabban és merészebben bánni a karaktereivel... 


Kicsit összecsapott, picit átgondolatlan, de összességében szórakoztató, helyenként kifejezetten vicces horror-komédia a The Babysitter. Arra a szűk 80 percre amíg tart, bizonyosan kikapcsol.

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése