2016. április 16., szombat

Bravetown Strings


A fiatal, tehetséges dj „felnövés története”, nyakon öntve jó nagy adag cukormázzal és…
…és tulajdonképpen kis túlzással „mindennel”, ami Daniel Duran elsőfilmes rendező keze ügyébe akadt… 


A főszereplő srác alig 17, de már New York egyik legmenőbb klubjában vereti a jónépnek a dubstepet… majd az éjszakai élet velejárójaként a drog bekebelezi Josh-t: jön a pofára esés, hősünk válaszút elé érkezik... Családi gebasz, zene, tánccsoport, tini szerelem, iraki háború, konstans lelkizés, műbalhék, álpszichologizálás (szevasz Will Hunting!) és még a jó ég tudja mi minden lett össze kutyulva ebben a szkriptben…


Duran filmje kínos. Kínos, mert nemcsak borzasztóan közhelyes, fájdalmasan giccses is. A karakterek egydimenziósak, a sztori meg valami olyasféle „zatyulék”, amelyre jó ideje nem volt már precedens.
Kőkemény Hallmark-mozi ez!
Az egyetlen valamirevaló alakítást Josh Duhamel produkálja – ez már önmagában mindent elmond a filmről -, de az ő szájába is olyan semmitmondó, banális mondatokat erőltettek, hogy mi kérünk elnézést…


Kherington Payne (Csak szexre kellesz; Fame) hiteltelen és túljátssza a szerepét, A szív bajnokai „dzsuniorja” (Jae Head) teljesen elvész a történetben, Lucas Till (Vonzások; X-men: Az eljövendő múlt napjai) pedig egész egyszerűen nem elég karakteres: többnyire kifejezéstelenül néz ki a fejéből, mintha ő maga sem értené, hogy mi a lóf..sz történik körülötte. 


Coming-of-age-nek nem coming-of-age, háborús drámának nem háborús – a Platoon történetbe ágyazása teljességgel ormótlan és érthetetlen -, zenés filmnek nem zenés film, romantikus mozinak meg túlontúl szirupos.
A Bravetown (Strings címen is „fut” a projekt) rossz film, identitászavaros és ciki.

25%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése