2015. július 14., kedd

Csajkeverők - That awkward moment


Zac Efron nagyon szeretne már kitörni a tini bálvány skatulyából. 28 évesen azt hiszem teljesen jogos a szándék. Efron egyébként jó úton halad afelé, hogy hamarosan komolyabb színészként tartsák számon, de nem a That awkward moment – sokkal találóbb az angol cím, mint a béna magyar… - lesz az a film, amellyel a kockás hasú csajmágnes ténylegesen felnőtt korba lép.
2012 legfülledtebb thrillerében, a kissé alulértékelt The paperboy-ban Efron már bizonyította, hogy jóval több ő egy tökéletes testű, jóképű poszter sztárnál, és a tavalyi Rossz szomszédságban is – vígjáték ide vagy oda – egy új oldalát villantotta meg.
A Csajkeverők ehhez képest kicsit biztonsági játék Efron részéről, pedig érezni rajta a felnőtté válás első – na jó, talán – második stációját. 


A gond az, hogy a történet bazira kiszámítható, pedig a hangulattal és a figurákkal az ég egy adta világon semmi probléma nincs.
De mégis: 2014-ben ellőni egy olyan sztorit, mely szerint 3 barát a sorozatos szerelmi csalódások következtében fogadalmat köt, hogy ezentúl nem bonyolódik komoly kapcsolatba és a hangsúlyt az egyéjszakás kalandokra helyezi, elég tré…
…no és persze nem kell lángelmének lennünk ahhoz, hogy kitaláljuk, mire megy ki a játék: naná, hogy épp most találkozik mindhárom fickó az igazival, és mivel gáznak találják bevallani egymásnak a szitut, egy csomó bonyodalom és kínos helyzet adódik a sorozatos kamuzásokból. 


A sztori nem a bugyuta komédiákra jellemző modorban van tálalva, inkább az indie-s „fűszerezés” érvényesül; s ez talán az egyik legnagyobb erénye a műnek.
Egyébként egy nézhető kis alkotás ez, a színészek jól teljesítenek, főként Miles Teller (Whiplash) és Imogen Poots - de Zac Efron játéka is teljesen rendben van.
A gond „csupán” az imént említett kiszámíthatóság és izgalommentesség. 


…szóval vannak ezek a srácok, fel-alá grasszálnak New Yorkban - miközben Starbucks-os kávét kortyolgatnak - és az élet dolgait fejtegetik. Nem rossz, de láttunk már jó pár ilyet.

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése