2015. június 25., csütörtök

Üzlet bármi áron - Unfinished business


Vince Vaughn jóravaló faszi, kedves melák. A vicceskedés azért nem megy neki olyan flottul – mint ahogy azt ő gondolja -, de tényleg annyira szerethető, hogy egy rossz szavunk nem lehet rá.
Ilyen tulajdonképpen az Üzlet bármi áron is. Teljesen ártalmatlan mozi, amire nem lehet igazán haragudni. Persze nem jó, de nem is a „gyűlöletesen rossz” kategória. 


A felütés nagyban hajaz a Jerry Maguire-re. A Vaughn által alakított Dan Trunkman ugyanis egy Tom Cruise-éhoz hasonló nagyjelenetet prezentál mindjárt a film elején: nem túl vehemens módon, de azért beolvas a főnökének; majd veszi a cókmókját, és az új kezdet reményében vág bele új, önálló vállalkozásába.
Két egykori kolléga is társul hozzá, a zöldfülű Mike Pancake (a szinkron szerint „Kolbi”, pafff…) és a nyugdíjazott Timothy, aki már bőven túl van az élet nehezén. 


A helyzet az, hogy az Üzlet bármi áron viccesnek mondható szcénái minden esetben a két mellékszereplőhöz kötődnek. Vagyis Dave Franco és Tom Wilkinson ellopják Vince Vaughn elől a show-t.
A két ellenpólus: a Franco által játszott „bocs, hogy élek” Mike, és Wilkinson dilinyós, de egyébként sokat tapasztalt, meglett férfiember figurája vitathatatlanul produkál egy-két örömteli pillanatot. 


Ugyanakkor az üresjáratokon ez sem igazán segít. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Vaughn is volt már ennél sokkal, de sokkal jobb formában.
Viszont tényleg nem tudunk haragudni: végtére is kedves fazonok ezek…

55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése