2015. június 3., szerda

Mázlisták - Lucky them


Ellie Klug régi motoros a szakmában, zenei cikkeket ír, betéve vágja a Rock hall of fame-et és nagyjából minden híresség ágyában megfordult azokban a bizonyos zűrzavaros évtizedekben.
A riporternőnek ezúttal egykori szerelmét, a hatalmas rock legendát, Matthew Smitht kell felkutatnia egy jó cikk reményében. Útjára elkíséri Charlie, az ügyefogyott, önjelölt dokumentumfilmes, s elindul a „kaland”…


Jól hangzik ugye?
Szerintünk remekül, ugyanakkor a Mázlisták mégsem váltotta be a hozzá fűzött szép reményeket, s egy jó kis pörgős road-movie helyett sok-sok lelkizést, múlton töprengést és hosszú, parttalan beszélgetéseket/eszmecseréket prezentál.
Nincs is ezzel baj, hiszen olyan kiválóságok „prezentálnak”, mint Toni Collette vagy Thomas Haden Church; és nem is rajtuk múlt, hogy a Mázlisták nem lett sokkal, de sokkal jobb film, hiszen a két színművész teszi, amit mindig; nevezetesen: remekül játszik! Csak hogy Megan Griffiths alkotása egy-két hangulatos jeleneten és a nagyszerű színészi játékon túl nem sok egyébbel szolgál. 


Üresjárat is akad bőven, s bármennyire is szeretjük Toni Collette-et, még ő sem képes egy átlagos szkriptből átlag felettit varázsolni.
Akartuk kedvelni ezt a filmet, de az az igazság, hogy a Lucky them nem más, mint egy újabb aranyos, de teljességgel ártalmatlan indie dramedy

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése