2015. június 21., vasárnap

Későnérők - Laggies


A Későnérők egy habkönnyű dráma – igen, van ilyen, divatosan szokás ’dramedy’-nek becézgetni...
…és az a nagy büdös helyzet, hogy a Későnérők egy tökéletes ’dramedy’, abban az értelemben véve legalábbis biztosan, hogy minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel egy ’dramedy’-nek rendelkeznie kell. 


Lynn Shelton (A legmelegebb nap) Sundance-es indie mozija profi munka, profi castinggal, és egy profi, a nézői elvárásoknak maximálisan eleget tévő forgatókönyvvel.
Hiába azonban a független filmes ’köntös’: a Későnérők egy mindenki számára fogyasztható, „lakossági dramedy”, totálisan kiszámítható cselekményszövéssel, teljesen sablonos – de egyébként végtelenül ’ari’ és szerethető – karakterekkel, és szinte percre pontosan megjósolható fordulatokkal. 


…mégsem tűnik egy szimplán „kimatekolt”, izzadtságszagú munkának a film. Minderről legfőképp a színészek „tehetnek”; Keira Knightley ugyanis bájosabb és kedvelhetőbb, mint valaha, Chloe Grace Moretz cukiság faktora már-már az egeket verdesi, Sam Rockwell meg „Sam Rockwell”: szuggesztív, laza és hát bazi jó színész… Pedig itt még nem is teszi magát oda olyan mértékben, mint szokta. Hiába, ő még félgőzzel is rohadtul erőteljes… 


Nincs nagy megfejtés, nem egy formabontó műről beszélünk, sok a frázis is, na ja… ennek ellenére a Későnérők egy kivételesen jó hangulatú, kellemes alkotás.
Vasárnap délutáni mozizáshoz kiváló választás!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése