2015. június 11., csütörtök

Joker - Wild card


Mi történik akkor, ha Simon West (Con air; A tábornok lánya) összeáll az Oscar-díjas forgatókönyvíróval, William Goldmannel (Az elnök emberei; Maraton életre-halálra; Tortúra; Maverick), és egy 1986-os Burt Reynolds filmet remake-el (A Las Vegas-i zsaru), és a buliba beveszi még biztos kezű halálosztónak Jason Stathamet is?
Jelentjük: nagyjából semmi. 


Kétféle Jason Statham film létezik: a mindennemű realitást figyelmen kívül hagyó, pörgős üsd, vágd, nem apád akció és a moralizálós, áldrámai elemeket tartalmazó „üsd, vágd” (de finoman!) akció…
A Wild Card ez utóbbi skatulyába esik, vagyis a játékidő feléig Statham még garantáltan nem ver senkit sem agyon. 


Ennek ellenére végül is nézhető a film, az viszont rettentően zavaró, hogy amatőr módon csapong a különböző zsánerek között. A Simon West – William Goldman párostól ennél azért jóval többet vártunk. Külön – külön egyébként működőképesek a különböző hangulatú és stílusú jelenetek, de végül aztán sehogy sem akar összeállni kerek egésszé a mozi.
Kár, mert vannak ügyes, értékelhető momentumai a filmnek: Stanley Tucci „szembesítése” pl. kifejezetten szórakoztató, ahogy az akció szcénákkal sincs az ég egy adta világon semmi probléma – csupán „csak” annyi, hogy elég kevés van belőlük; egy Statham film esetében pedig ez öreg hiba. 


De legalább a zenék nagyon körültekintően lettek összeválogatva!
Szódával épp elmegy…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése