2015. június 18., csütörtök

Férfiak, nők és gyerekek - Men, women and children


Tény, hogy a Férfiak, nők és gyerekek nem tartozik Jason Reitman legjobbjai közé, de mivel egy kimagaslóan tehetséges direktorról beszélünk, a film „üti a szintet”, vagyis: nincs vele komolyabb probléma.
…csupán „csak” annyi, hogy az a frissesség, ami mondjuk a Juno-ban, a Köszönjük, hogy rágyújtott-ban és az Egek urában megvolt, az most csak nyomokban érhető tetten. 


A rendezőre jellemző ’kedves moralizálást’ ezúttal is megkapjuk, csak most valahogy nincs súlya a ’prédikációnak’. Pedig tulajdonképpen ügyes kis film a Men, women and children. Jól szerkesztett, patent a forgatókönyv, frankók a karakterek – ennyi kiváló színésszel egyébként is nehéz lett volna mellélőni -, és hát össze van ez rakva, na.
Sajnos azonban Reitman ezúttal többnyire csak ’papol’ (túlontúl didaktikus). Pedig a téma valóban fajsúlyos és felettébb aktuális is (mi módon kúszik be az életünkbe és válik a mindennapjaink részéve az internet), mégsem sikerült igazán lényeges, fontos és újszerű gondolatokat hozzátenni az eddigiekhez. 


De hogy ne csak a negatívumokról essék szó: A Men, women and children tulajdonképpen majdnem annyira kedvelhető mozi, mint a direktor korábbi munkái. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni: Reitman jó rendező, érzékeny filmes, s ezt ismételten bizonyítja!  


A végkonzekvencia pedig: Adam Sandlernek több ehhez hasonló szerepet kellene vállalnia, mert ebben a drámai közegben egészen kiválóan funkcionál! 

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése