2015. június 10., szerda

Bérhaverok - The wedding ringer


Közeleg az esküvőd, de akkora lúzer vagy, hogy még maga Móricka sem barátkozott veled a suliban? Muszáj jófejkedő haveri galerit és egy remek szónoki képességekkel megáldott tanút felhajtanod a lagzira, aki lyukat beszél a násznép hasába és olyan megható tósztot mond, hogy garantáltan besírnak rajta a mélyen tisztelt egybegyűltek? Hívd a Bérhaver Kft-t, és cirka 50 ezer dollárért olyan fasza kis baráti társaságot verbuvál neked, hogy tutira nem fogja szó érni a ház elejét!


Az alapsztori kellően prosztó, de mivel mind Josh Gad és mind Kevin Hart kiváló karakterek és zseniális komikusok, és mert sikerült egy egészen helyre kis mellékszereplő gárdát összetrombitálni a projekthez, a Bérhaverok egy működőképes kis nyáresti vígjáték lett.
No nem olyan veretes, mint a hasonló témát női szemszögből górcső alá vevő Koszorúslányok, de tény, hogy a film vicces, és nincs is ’túlhajtva’, pont annyi, amennyitől még nem lesz „jópofáskodás-csömörünk”. 


Vannak itt klassz kis utalgatások – ’Az örömapa’ magas labda volt, jól le is csapták az alkotók -, továbbá remek gegek, no és a szereplők is szerethető, kedves figurák.
Mindemellett azt is muszáj bevallanunk, hogy könnyesre azért nem röhögtük magunkat, s „nyilvánvalóan” Jeremy Galerick (Szakíts, ha bírsz) szkriptje nem egy műfajreformáló munka.
Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, ha elmondom: az ezer esküvőt, lagzit és legénybúcsút profi módon levezénylő Jimmy Callahan naná, hogy kiszámítható módon épp most kedveli meg úgy Isten igazából az ügyfelét, s végül a két főszereplő bérhaverból valódi haverrá válik… 


…a végére már picit el is fárad a sztori… ezt Galerick úgy igyekezett kompenzálni, hogy gyorsan, sebtiben vet véget a mókának, így a film kissé összecsapottnak tűnik…
Amúgy egészen jól szórakoztam, köszi! 

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése