2015. június 5., péntek

A szerelem üstököse - Comet


Korábban azt írtuk Justin Long-ról, hogy „a csávó borzasztóan jelentéktelen figura”.
Ezennel akkor helyesbítenénk és igyekszünk megkövetni magunkat: az a bizonyos film, vagyis A te eseted volt borzasztóan jelentéktelen, Justin ezúttal ugyanis messzemenően rácáfolt a korábbi kijelentésre. Amennyiben ugyanis a pali nem a saját maga által írt forgatókönyvet próbálja vászonra vinni, és nem erőlködik, hanem szimplán „csak” színészkedik, akkor egészen klassz dolgokra képes!


Vitán felül: a Comet az elmúlt néhány esztendő egyik legrendhagyóbb, legszenzitívebb szerelmes története. És mindezért főként Sam Esmail elsőfilmes rendező szkriptjét illeti a dicséret. Persze van ebben egy kis „parasztvakítás”, hiszen a körítés – a szerelem transzcendens volta és a mindenféle párhuzamos valóságokon való töprengés – majdhogynem irreleváns.
A szerelem üstököse ugyanis egy őszinte, egyszerű, de nagyszerű szerelmes film – bármennyire is próbálja magát az imént emlegetett misztikus hacukába beleerőltetni. 


A sztoriról nem ejtenénk szót - elég nehéz lenne spoiler nélkül beszélni a történetről. Legyen annyi elég, hogy egy remekül szerkesztett, míves forgatókönyv az ’alap’!
A film dinamikája egész egyszerűen valami szenzációs, a párhuzamos idősíkok közötti ugra-bugra nem zavaró, jól és ütemesen pulzál az alkotás; a színészi munka szintén kiváló: Justin Long minden eddigi ellenérzésünket eloszlatta ezzel a szerepléssel, Emmy Rossum pedig „szimplán csak” csodás. 


Egyéni, ügyes, nem utolsó sorban pedig szerethető romantikus mozi A szerelem üstököse, egészen hatásos moralizálással, remek párbeszédekkel, klassz dumákkal, drámával és valódi „mélységgel”.
Érdemes a végsőkig küzdeni a másikért? Mi a szösz tulajdonképpen ’a szerelem’? Önzés csupán, vagy túláradó érzelmek meghatározhatatlan halmaza?  
Justin Long és Emmy Rossum keresi intelligens módon a választ…

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése