2014. április 21., hétfő

Frozen


Síelni ritkán jár a „paraszt”. Ez a szabadidős tevékenység idehaza még mindig a tehetősek kiváltsága. A 2010-es Frozen alapszitujába azonban könnyedén belehelyezkedhet a mindenkori átlag polgár is: igen, "ez akár velem is megtörténhet"...
Képzeld el, hogy csúsznál még egy frankót mielőtt leszáll az éj, csak hogy felvághass a csajod előtt. Lefizeted a síliftet üzemeltető helyi bugrist, hogy ugyan hadd mehess már föl egy utsó szlalom erejéig a hegytetőre. A sípálya gondnokai azonban jól megfeledkeznek rólad és leállítják a libegőt miközben felfelé tartasz. Így ahelyett, hogy „csúcsra járatnád” magad, az ülőliften kell töltened láblógatva az éjszakát a mínusz 20-ban. Fasza!  


Adam Green író-rendező thrillere nem reformálja meg a műfajt. Ellenben olyannyira „emberközeli” élményt biztosít, hogy akarva akaratlanul azon agyal majd mindenki a megtekintése közben, hogy vajon mit is lehetne tenni egy ilyen elképesztően „faramuci” helyzetben.
Vagyis: Green klausztrofób mozija eléri a kívánt hatást!
Ezzel együtt azért akad itt egy-két logikátlanság, és nyilván minden jóravaló serpa kétségbeesetten fogja majd a fejét a felvázolt szitu és a főhősök bizonyos "abszurd" reakciói láttán. …abban sem vagyok teljesen biztos, hogy egy ilyen eset egyáltalán bekövetkezhet - de mindez tök mindegy is, ha a túlélés a tét. 


A Frozen sok újat nem hoz, viszont kétségtelenül izgalmas és érdekfeszítő mozi.
Ha bejött a Nyílt tengeren és lenyűgözött a 127 óra nyomasztó hangulata, ha megelégszel a „szimpla” sokk okozta léleknyomorgatással, akkor Adam Green kisköltségvetésű thriller drámája a te filmed!

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése