2014. április 4., péntek

Carriers - Víruscsapda


Egy világméretű járvány következtében az emberiség nagy része kihalt.
A túlélők csupán kósza híresztelésekbe kapaszkodhatnak: feltehetően a tengerpart még fertőzésmentes! Oda igyekszik Brian a barátnőjével, az öccsével Dannyvel, és annak iskolatársnőjével.  Az út azonban – mint az lenni szokott - igen viszontagságos a csipet csapat számára.


A spanyol Pastor fivérek ebből az elcsépelt történetből egy viszonylag nézhető mozit rittyentettek. Bölcsen elkerülték a CGI-t. Mivel az igen szerény büdzsé bizonyára nem is tette volna lehetővé, hogy kedvére „trükközhessen” a rendező testvérpár, ezért a faszik inkább egy szikár, lecsupaszított irányba vitték el a mű képi világát - és cselekményét.
Ez így önmagában rendben is van, csak sajnos a srácok még nem elég ügyes forgatókönyvírók ahhoz, hogy egy ilyen filmet, ebben a formában klasszul kivitelezzenek. 


A Víruscsapda hasonlít picit a 2009-es, John Hillcoat – féle (Cormac McCarthy regényből készült) The road c. alkotásra. Abban a filmben is egy kilátástalan alap szituba kerülnek a főszereplők, ott is zarándokolnak, ott is hasonlóan apokaliptikus a kontextus. De míg Hillcoatnak ugye volt egy National Book Award-al kitüntetett Cormac McCarthyja, addig a Pastor tesóknak sajnos be kellett érniük a saját maguk által írt történettel, ami azért bőven alul marad Az út szkriptjével szemben.
A Víruscsapda – béna B-filmet sejtető címe dacára – vállalható zagyvalék. Chris Pine (Füstölgő ászok; Star trek; Jack Ryan: Árnyékügynök) pedig van olyan jó színész, hogy egyedül elvigye a balhét.
Piper Perabot viszont nagy hiba volt kitenni az autóból. Ezért (is) jár a fekete pont!

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése